Vrijblijvend een afspraak maken?

Wij zijn er wel. Met een koekje bij de koffie gaan we samen kijken welke hypotheek het beste bij jouw situatie past.

maak een afspraak   

Hypotheek voor energiezuinige woning

Minder energieverbruik
= meer geld lenen

Energiezuinige maatregelen worden op allerlei manieren gestimuleerd. Bijvoorbeeld door jou meer geld te laten lenen als je een woning wilt kopen die weinig energie verbruikt. Wij leggen je graag uit hoe het zit met een hypotheek voor een energiezuinige woning.

bereken je hypotheek

Gunstige hypotheek voor deze 3 energiezuinige woningen:

1. Nieuwbouwwoning die voldoet aan het Bouwbesluit van 2015
2. Energieneutrale nieuwbouwwoning
3. ‘Nul op de meter’-woning

De laatstgenoemde types ken je misschien wel. Ze zijn in principe zelfvoorzienend op energiegebied. Daarom mag je een hoger hypotheekbedrag opnemen als je hiervoor kiest. Tegelijkertijd bespaar je geld op je minimale energiekosten, dus het mes snijdt aan twee kanten!

afspraak maken

Zo laag mogelijke EPC-waarde

Bij het bepalen hoe energiezuinig de woning is, wordt gekeken naar de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). Deze waarde bepaalt hoeveel energie er nodig is om het huis te verwarmen, verlichten en ventileren. Een lage EPC-waarde is een goed teken. Nieuwbouwwoningen hebben vanaf 2015 een maximale EPC-waarde van 0,4. Wil je weten wat de waarde is van een bestaande woning, dan helpen we je om dit bij je gemeente op te vragen. Online kun je ook een Groenverklaring aanvragen

Meer informatie over een duurzame hypotheek?

Energiezuinige woningen verdienen een duurzame hypotheek. Wij informeren je graag over de mogelijkheden voor een duurzame hypotheek.

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met het privacybeleid van Ter Haar & Dunnink.