Vrijblijvend een afspraak maken?

Wij zijn er wel. Met een koekje bij de koffie gaan we samen kijken welke hypotheek het beste bij jouw situatie past.

maak een afspraak   

Hypotheek oversluiten

Je hypotheek oversluiten voor lagere maandlasten

Alleen mensen die nu iets gaan kopen, profiteren van een lage hypotheekrente. Heb je tien jaar geleden al een huis gekocht, dan is de lage hypotheekrente niet van toepassing voor jou. Je maandlasten blijven hetzelfde. Toch is er een manier om je vaste lasten te verlagen. Je kunt namelijk geld besparen door je hypotheek over te sluiten.

bereken je hypotheek

4 goede redenen waarom je je hypotheek
kunt oversluiten

Er zijn vele goede redenen om je huidige hypotheek over te sluiten naar een nieuwe hypotheek. Hieronder hebben we de meest belangrijke voor je op een rijtje gezet.

Oversluiten bij een lage hypotheekrente

Is de hypotheekrente laag, dan is het verstandig om je hypotheek eens goed onder de loep te nemen. Wellicht is het mogelijk jouw hypotheek over te sluiten. Sluit je je hypotheek over naar een lening met een lagere hypotheekrente, dan kun je veel geld besparen. Wel is het belangrijk om je af te vragen over het oversluiten van je hypotheek interessant is voor jou. Ben je bijvoorbeeld van plan om op de korte termijn in een kleiner of juist groter huis te gaan wonen, dan kun je je hypotheek beter niet oversluiten. Ook als je denkt op de korte termijn te moeten verhuizen voor je baan, kun je beter je huidige hypotheek houden. Ben je van plan langere tijd in je huidige woning te blijven, dan kun je jouw hypotheek wel oversluiten.

Oversluiten voor een lagere rente

De meeste mensen die hun hypotheek oversluiten, doen dit om van een lagere hypotheekrente te profiteren. Sluit je jouw hypotheek over, dan breek je het huidige rentecontract open en kun je op zoek naar een nieuwe hypotheek. Heeft deze hypotheek een lager rentepercentage dan je huidige lening, dan bespaar je iedere maand een flinke hoeveelheid geld. De meeste mensen kiezen voor een lange hypotheekrente omdat ze verwachten dat de rente over een aantal jaren een stuk hoger is, de timing is hierin erg belangrijk omdat 0,2 % hoger of lager al een behoorlijk stuk in de maandlast kan schelen.

Oversluiten voor verlaging van de renteaftrek

Een andere reden om over te sluiten is wellicht de jaarlijks dalende renteaftrek, welke men nu ook nog eens versneld wil afbouwen. Hiervan zijn vooral mensen met een hoge rente (en mensen met een hoog inkomen) de dupe. Met een lage rente is immers je renteaftrek ook lager, misschien is dit wel de belangrijkste reden om eventueel nu over te sluiten.

Oversluiten voor een andere hypotheekvorm

Ben je niet helemaal tevreden over de hypotheekvorm van de lening die je nu hebt voor je huis? Dan kun je jouw hypotheek ook oversluiten. In dit geval stap je niet over voor een lagere rente, maar om gebruik te kunnen maken van een andere hypotheekvorm. Je kunt bijvoorbeeld overstappen naar een andere hypotheekvorm als er iets veranderd is in je leven (je hebt een gezin gekregen, je hebt een nieuwe baan, je hebt een grote erfenis gekregen), maar ook als je gewoon niet meer tevreden bent over je hypotheek.

Meer informatie over het oversluiten van je hypotheek?

Wil je meer weten over het oversluiten van jouw hypotheek en/of de kosten die hierbij komen kijken? Neem dan gerust contact met ons op, want onze experts staan voor je klaar. Ook als je besloten hebt dat je de stap van het oversluiten wilt nemen, kun je contact met ons opnemen. Wij kunnen je volledig begeleiden in dit proces.

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met het privacybeleid van Ter Haar & Dunnink.