Vrijblijvend een afspraak maken?

Wij zijn er wel. Met een koekje bij de koffie gaan we samen kijken welke hypotheek het beste bij jouw situatie past.

maak een afspraak          

Hypotheek voor nieuwbouwwoningen

Een huis laten bouwen. Duurzaam en helemaal af.

Een nieuw huis (laten) bouwen is een ideale manier om je woning precies te krijgen zoals jij hem wilt. Het scheelt je onderhoudskosten, want alles is nieuw. Bovendien heb je geen overdrachtskosten, taxatiekosten en makelaarskosten. Maar hoe zit het eigenlijk als je een hypotheek voor nieuwbouw wilt? Wij vertellen je hoe dat in zijn werk gaat.

bereken je hypotheek

Een hypotheek voor nieuwbouw. Wat komt er bij kijken.

Nieuwbouwhypotheken zijn er in vele vormen. Samen kijken we naar welke hypotheek het beste bij jouw situatie past. Voor nu en voor de toekomst.

Een passende hypotheekvoorstel

Over het aanvragen van je nieuwbouwhypotheek kunnen we kort zijn: dit proces werkt bijna hetzelfde als bij een hypotheek voor een bestaande woning. Je levert dus de nodige financiële gegevens aan en vervolgens krijg je een voorstel voor een hypotheek. Voor nieuwbouw wordt er gekeken naar de marktwaarde van de woning. Die bestaat uit de koopsom/aanneemsom (inclusief grond) en meerwerk.

Wat kun je lenen bij nieuwbouw?

Sinds 2018 kun je maximaal 100% van het aankoopbedrag van de woning lenen. Zie je die nieuwe bank of droomkeuken al voor je? Dan moet je die zelf financieren. Meubels, vloerbedekking, muur- en raamdecoratie, tuin, erfafscheiding: alles wat niet vast zit, betaal je zelf.

Tip: in deze drie gevallen mag je meer lenen

1. Nieuwbouwwoning die voldoet aan het Bouwbesluit van 2015
2. Energieneutrale nieuwbouwwoning
3. ‘Nul op de meter’-woning

Misschien ken je het duurzame principe ‘Nul op de meter’ wel. Deze woningen zijn zo ontworpen dat ze zelfvoorzienend zijn qua energieverbruik en -opwekking. Omdat banken dit graag stimuleren, mag je in dat geval een hoger hypotheekbedrag opnemen. Uiteraard bespaar je ook nog op energiekosten, dus je profiteert dubbel!

Meer informatie over een hypotheek voor nieuwbouw?

Ga jij voor nieuwbouw? Laat je dan door ons informeren. Onze adviseurs helpen je graag verder naar de ideale nieuwbouwhypotheek.

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met het privacybeleid van Ter Haar & Dunnink.